بلاگ

تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو چیست؟

آپدیت شده در: 01 شهریور 1403
امتیاز شما به این مقاله:

کمپرسور در شرکت های صنعتی و سردخانه های بزرگ کاربرد گسترده و فراوانی دارد .در این صنایع از پمپ باد های اسکرال و اسکرو بیشتر از سایر کمپرسور ها استفاده می شود. کمپرسور اسکرال نوعی کمپرسور جابجایی مثبت می باشد که با حبس کردن گاز مبرد در میان دو اسکرال و چرخاندن اسکرال ها موجب تراکم گاز می شود و کمپرسور اسکرو به کمپرسوری گفته می شود که که با تجهیزات مارپیچی خود، کار فشرده سازی هوا را انجام می دهد.

جهت این‌ که بتوانید انتخاب درستی در میان کمپرسور اسکرال و اسکرو  داشته باشید باید از تفاوت میان آن ها اطلاع داشته باشید تا بتوانید از هریک از این کمپرسور ها، در مکانی مناسب استفاده کنید.

 کمپرسور اسکرال و اسکرو چه تفاوت هایی دارند؟

تفاوت اسکرال و اسکرو

کمپرسور اسکرال یا اسکرول نوعی کمپرسور جابجایی مثبت است که با حبس کردن گاز مبرد در میان دو اسکرال و چرخاندن اسکرال ها موجب تراکم گاز می شود. اغلب مصرف کنندگان کمپرسور اسکرال، صنایع تبریدی می باشند؛ زیرا این کمپرسور می تواند نیرو های رفت و برگشتی را حذف نماید و صدای کمی در هنگام فعالیت برخوردار می باشد.

اسکرو در لغت به معنای پیچ می باشد و کمپرسور اسکرو جزو دسته کمپرسور هایی به شمار می رود که با تجهیزات مارپیچی خود، کار فشرده سازی هوا را بر انجام می دهد. این وسیله از اجزایی نظیر هواساز، آنلودر، رادیاتور، الکتروموتور، فن خنک کننده، مخزن و فیلتر سپراتور، فیلتر روغن، PLC و تابلو برق تشکیل شده است.

از جمله تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو می توان به جدول زیر اشاره کرد:

کمپرسور اسکرو کمپرسور اسکرال قابلیت ها
کمتر بالاتر راندمان حجمی
تماس مستقیم قطعات با استفاده از روغن نحوه آب بندی
استفاده از دو حلزونی نر و ماده وجود دو عدد تیغه ماریپیچ ثابت و متحرک تیغه
بیشتر کمتر ظرفیت
بیشتر کمتر قیمت

همچنین با شناخت مزایا و معایب این دو کمپرسور می توانید انتخاب بهتری داشته باشید:

مزایای کمپرسور اسکرو

مزایای کمپرسور اسکرو

برخی از مزایا کمپرسور باد اسکرو شامل موارد زیر می شود:

  • میزان لرزش و صدا در کمپرسور اسکرو به علت کاربرد هواساز بسیار پیشرفته بسیار کم می باشد.
  • اکثر قطعات به کار رفته در کمپرسور اسکرو استاتیک است به همین علت میزان استهلاک آن بسیار کم می باشد.
  • کمپرسور های اسکرو در واحد های بسیار جمع و جوری طراحی شده‌ اند و به همین علت فضای بسیار کمی را اشغال می‌ کنند.
  • به کمک تابلو سکوئنس می توان چندین کمپرسور اسکرو را با یک دیگر شبکه نمود و برای بهینه سازی مصرف انرژی از آن استفاده کرد.
  • امکان کنترل هوا و نصب اینورتر بر روی کمپرسور اسکرو کولر گازی بسیار راحت‌ می باشد و علاوه بر این به سادگی می توان از وضعیت دستگاه آگاه شد.
  • از مهم ترین مزایای کمپرسور اسکرو، کیفیت هوایی است که در اختیار مصرف کننده قرار می‌ دهد که این کیفیت مربوط به میزان دمای خروجی و مقدار روغن معلق در هوای خروجی است.

مزایای کمپرسور اسکرال

مزایای کمپرسور اسکرال

از مزیت های کمپرسور اسکرال میتوان به موارد زیر نیز اشاره کرد :

  • بهبود بازدهی: کمپرسور اسکرول از بازدهی بالاتری برخوردار می باشد. افزایش بازدهی به علت حذف شیر تخلیه، مکش و عدم وجود فضای زائد در دستگاه رخ می دهد.
  • کاهش لرزه: در کمپرسور اسکرال از روغن کاری جهت کاهش میزان اصطکاک و آب بندی قطعات استفاده می شود و به علت قطعات کم دستگاه میزان لرزش کاهش می یابد.

معایب کمپرسور اسکرال

معایب کمپرسور اسکرال

کمپرسور اسکرال از معایبی نیز برخوردار می باشد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • ظرفیت پایین: در مقایسه با کمپرسور گریز از مرکز و اسکرو  بازده و ظرفیت کمپرسور اسکرال پایین تر است.
  • تعمیر و نگه داری: معمولاً تعمیر کمپرسور اسکرال شدنی نمی باشد، به همین علت در صورت خرابی باید با دستگاهی جدید جایگزین شوند.
  • مشکلات خرابی: علت اصلی خرابی این کمپرسور، عدم نصب صحیح، جابجایی فاز ها و حمل اشتباه می باشد. لازم به ذکر است این کمپرسور ها در صورت نصب اشتباه ضمن اینکه روشن می شوند، کار نیز می کنند اما پس از مدت کوتاهی می سوزند.

معایب کمپرسور اسکرو

معایب کمپرسور اسکرو

هر وسیله یا ماشین آلات در کنار مزایایی که دارد می‌ تواند معایبی را نیز شامل باشد. کمپرسور اسکرو به عنوان یکی از اجزای تشکیل دهنده کولر گازی دارای معایبی نظیر موارد زیر می باشد.

  • قیمت بسیار بالای کمپرسورهای اسکرو در مقایسه با کمپرسوهای دیگری مانند کمپرسور پیستونی ممکن است یکی از معایب بسیار واضح آن باشد.
  • علاوه بر ارزش قیمتی بالای دستگاه اگر از این مدل کمپرسور در ظرفیت‌های پایین‌تر از ۲۰۰۰ لیتر در دقیقه استفاده شود هزینه نگهداری آن به مراتب بیشتر خواهد بود.
  • در صورت عدم تعمیر و نگهداری صحیح از آن و یا استفاده از روغن‌های نامناسب و غیر استاندارد ممکن است کمپرسور دچار آسیب جدی شود.

نتیجه گیری

 کمپرسور های اسکرو و اسکرال از جمله کمپرسور هایی می باشند که در صنعت نسبت به سایر کمپرسور ها بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. از کمپرسور های اسکرو اغلب در چیلر های یکپارچه ظرفیت بالا استفاده می‌شود. کمپرسور های اسکرو با وجود برخورداری از طراحی حلزونی شکل، نسبت به کمپرسور های اسکرال دارای مقاومت بیشتری می باشند.

اما با وجود اینکه تولید گاز فشرده با ظرفیت نسبتاً بالا در کمپرسور های اسکرو امکان‌ پذیر است، از این نوع از کمپرسور ها در ظرفیت پایین به دلیل بالا بودن هزینه طراحی استفاده نمی‌ شود. برای خرید این کمپرسورها می توانید از مشاورین ایران کمپرسور کمک بخواهید.

avatar
حسین موسوی نیا

من متخصص و پژوهشگر در زمینه هوای فشرده و انواع کمپرسور باد هستم و سعی می کنم تا جدیدترین و کارامدترین اطلاعات را در خصوص صنعت هوای فشرده با شما به اشتراک بگذارم.

نمایش بیشتر
‫11 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا